Важно ли е матракът да е удобен и защо?

vajno li e matrakat da e udoben i zashto

Редовното недоспиване, както и безсънието могат да предизвикат затлъстяване.

Много често причината за нарушенията в съня са неудобните матраци. Според данни от статистиката доста голяма част от населението страда от наднормено тегло. Това от своя страна сериозно:

  • Застрашава и влошава здравето;
  • Скъсява живота;
  • Понижава самочувствието;
  • Има негативни последици върху сексуалния живот;
  • Намалява и вашата активност и способност за работа;

Тъй като жените са по-предразположени към напълняване, те и по-често страдат от безсъние, безпокойство, хронична умора, безпричинна тревожност, вирусни заболявания и депресия.

Въпреки факта, че жените обръщат доста по-голямо внимание на здравето си, отколкото мъжете, те по-често страдат от анемия или слаба имунна система, което пък се получава в следствие на прекалена консумация на въглехидратни храни, прекаляване с кафето и нарушен сън.

 

Ниското качество на матрацитите – лош сън!

Ниското качество на матраците, освен че понижава качеството на съня, също така предизвикват болки и неприятни усещания в гърба, врата и кръста, като често се стига и до изтръпване или схващане на ръцете и краката. Когато подмените стария матрак с нов, тялото ви започва да се аклиматизира на новото удобство, което води до подобряване качеството на съня ви.

Прекалено твърдите, както и прекалено меките матраци може да предизвикат увреждания на гръбначния стълб.

 

Задължително се съобразете в вашите нужди при избор на матрак

Тръгнете ли да избирате матрак, задължително се съобразете с вашите собствени индивидуални нужди, неразположения и здравни проблеми.

Ако се сдобиете с един наистина добър матрак, който да е с високо качество, може да почувствате облекчение от редица здравословни проблеми, болки и схващания, както и да подобрят значително вашето здраве. За да се радвате на абсолютно удобство и комфорт, както и на пълноценен и добър сън, трябва да купувате само висококачествени възглавници, завивки и матраци.

Така ще намалите и желанието ви за похапване посреднощ, когато не можете да заспите и постепенно с времето това ви желание ще изчезне напълно.

За да сте сигурни, че избирате правилният матрак, доверете се на доказаните производители в бранша.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

two × three =