Как да избереш матрак?

kak da izberesh matrak

Това е изключително важен избор, тъй като голяма част от живот ви ще премине върху този матрак.

Ако на него не се чувствате удобно ще развалите съня си и на сутринта, вместо да сте отпочинали и пълноценни, ще се чувствате още по-изморени. На пазара има огромно разнообразие от матраци, но само малка част от тях биха били подходящи са вас, тъй като представите за удобство на всеки човек са различни, а главната идея е матракът да ви осигури удобство и комфорт, които пък от своя страна са предпоставки за по-пълноценна почивка и качествен сън.

На качествения матрак трябва да може да се отпуснете и да не изпитвате дискомфорт и неудобство докато спите. Всички сме наясно, че цената определя качеството за всички стоки, и това правило важи с пълна сила и за матраците. Ако един матрак е изработен по всички изисквания, то материалите, които са вложени за производството му, са по-скъпи и това влияе и на крайната цена.

 

Не бива да се пестят пари от матрак

Голяма част от хората са склонни да дадат голяма сума за спалня, но когато дойде ред на матрака не им се дават много пари за качествен матрак, който ще им гарантира удобство и комфорт, докато спят. Устойчивостта на матрака е много важна – той не трябва да е нито много мек, нито много твърд, но перфектните пропорции са различни за всеки, тъй като телата ни са различни, а матракът трябва да следва извивките на тялото в различни пози.

Само тогава той ще бъде наистина удобен и подходящ за пълноценен сън. След известно време на ползване на даден матрак не трябва да се появяват вдлъбнатини или издутини. Ако това се случи веднага потърсете фирмата, от която сте го закупили и поискайте да ви го подменят или да ви върнат парите, тъй като вие сте платили за високо качество.

По-голямата част от фирмите производители на матраци дават 10 години гаранция, което ви дава възможност да го върнете или подмените, ако се появи проблем, който не е по ваша вина.

 

Преди да закупите матрак, винаги тествайте

Преди да купите избрания матрак, най-добре го изпробвайте, въпреки убежденията на продавача, че точно този матрак се купува най-често и клиентите са изключително доволни от него. Няма нищо срамно да изпробвате матрака, преди да го купите – същото е като, когато купувате дрехи – трябва да ги изпробвате, преди да ги вземете.

Много важен момент е и размерът на спалнята – размерът на матрака трябва да бъде съобразен с този на спалнята ви, а тя пък от своя страна трябва да е достатъчно голяма, за да не изпитвате липса на пространство, докато спите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

13 − two =