Евтини мебели и обзавеждане от борса Узунов

Разнообразието от евтини мебели е изключително голямо. Това се дължи най-вече на съсредоточено големия брой жители на града, които имат нужда от обзавеждане по една или друга причина. Оттам търсенето се повишава, следователно и предлагането. С него се появява и разнообразието – не само откъм различни дизайни, но и откъм цени.

 

Какви са най-честите причини, поради които жители на София, а и не само се спират на евтини мебели?

Основен ремонт на дома и смяна на мебелите, както и ограниченият бюджет за тази цел са едни от причините за покупката на евтини мебели. Също така често хора от провинцията се местят в столицата, за да си намерят по-добра работа или за да учат. Това налага нанасянето в нов дом и въпреки, че някои жилища се предлагат обзаведени, в повечето случаи се налага собственика/наемателя сам да си „накупи” необходимата покъщнина. Ако даденият човек не планира да остане в „големия град” дълги години, то може да търси евтино решение за обзавеждане, което да покрие текущите му нужди.

 

Каква е разликата между евтините и скъпи мебели?

Цената на един диван, спалня, полица ако щете и пр., зависи от доста фактори. Един от тях, например е материала, от който е изработена дадената мебел. Друг фактор е качеството на изработка. Не на последно място е и дизайна – обикновено дизайнерските мебели са доста по-скъпи.

Функционалността е друга „мяра”, която е определяща за цената.

Например, дизайнерска спалня тапицирана с естествена кожа, луксозен диван или пък трапезна маса направена от масивно дърво биха били по-скъпи, отколкото някоя мебел направена от евтини материали – като например талашитените гардероби, нощни шкафчета и пр.

 

И все пак евтините мебели си имат своите предимства

Например, разнообразие от дизайни, което позволява да ги съчетаете с цветовете на стените, подовото покритие и цялостния интериор на вашия дом. Освен това те също вършат работата, за която са предназначени. Ако не сте претенциозни по отношение материала на изработка и не държите на дизайнерски, луксозни решения, то със сигурност ще откриете подходящите за вашия дом мебели.

Още едно предимство на евтините мебели в София е, че повечето производители на такива са съсредоточени именно в столицата и така при поръчка, доставката не само, че се осъществява по-бързо, но и излиза значително по-евтино, а в някои случаи е дори безплатна.

 

Предимства на евтините мебели

Вече споменахме предимството от местоположението – тоест, че тъй като повечето производители са в София, доставката е по-бърза и по-евтина (в някои случаи даже е безплатна). Дори и производителя да е от друга град (при онлайн поръчки), то пак може да има някакъв тип отстъпки и предимства.

Да получите обзавеждане на толкова ниска цена е голямо предимство, особено за хората с ограничен бюджет, които имат нужда да обзаведат дома си, но нямат нужните средства, за да си позволят скъпо обзавеждане.

 

Защо и евтините мебели се делят на евтини и скъпи?

Оставяйки на страна дизайна и материала на изработка, основната причина, поради която се делят на такива – това са размерите.

Например двукрилен гардероб ще бъде по-евтин от трикрилен, но четирикрилен гардероб ще бъде по-скъп от трикрилен. Също така единично легло би било по-евтино от спалня. Двуместно канапе също би имало по-ниска цена от триместно.

 

Какви евтини мебели се продават в София?

Този въпрос е малко риторичен, защото в София се продават разнотипни мебели. Обзавеждане за всекидневна, за кухня, антре, спалня, дори баня и пр.

Това включва предлагане на мебели с различен дизайн, размери и материал на изработка.
Особено популярни са ъгловите дивани като съществуват различни видове предназначени за кухня или всекидневна. Полиците, както и други малки мебели също са популярни.

При правене на основен ремонт, смяна на мебели или ново обзавеждане, ще са нужни различни мебели като спалня, гардероб, нощни шкафчета, тоалетка и пр., с които да обзаведете своята спалня. За кухня обикновено се търсят трапезна маса със столове (най-често комплекти), както и кухненски шкафчета (комплекти) и някои други „дреболии”, които може да включите в обзавеждането на своята кухня.

За всекидневната най-популярна е покупката на канапе и/или фотьойли, табуретки, холна маса, както и стилна секция или пък само маса за телевизор.
Това са и сред най-популярните мебели, за които има най-голямо предлагане в София, както и в други големи градове.

 

Откъде да си купите евтини мебели?

Такива се продават в големи хипермаркети, в магазини за мебели на различни места из София, както и в други населени места или онлайн – в електронни магазини за мебели.

 

От какви материали се произвеждат мебелите?

Зависи за каква мебел става дума. Такива като секции и гардероби, например, най-често се изработват от ламинирано ПДЧ. Този материал на изработка е най-популярен и мебелите изработени от него са значително по-евтини, в сравнение с дървените изработки.

Факта, че може да се използва всякакво фолио за декорация на ПДЧ мебели позволява на дизайнерите да развихрят въображението си и да ги комбинират по всякакъв начин с интериора на дома си.

Мебели като столовете, например често се правят от дърво, тъй като то е по-здраво. Същото се отнася и за трапезните маси, макар че тези от ПДЧ също са популярни и значително по-евтини.

Градинските мебели пък най-често се изработват от пластмаса, тъй като са по-предпочитани (най-вече заради ниската цена). Други материали за изработка могат да се използват желязо, комбинирано с дърво, само дърво или пък ратан, както и други материали.

Мебели като кухненските дивани, канапетата и пр. – за тях се използва дунапрен, за дамаска – естествена, изкуствена кожа, както и други подобни материали, осигуряващи по-голям комфорт и по-добър дизайнерски вид.

 

Кои мебели са най-евтини в София?

Не само в София, но и в мебелните магазини в цялата страна, както и в интернет магазините, с най-ниска цена са мебели изработени от материали като ПДЧ, с по-опростен дизайн, по-малки размери и т.н.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

8 + 6 =